Postin uusi äänensävy ei ole vautsi-vou-wow-wow-pum-BADA-tsum!

Posted on Categories Uncategorized @fi 4

Alkuperäisen ilmoituksen mukaisesti tämä artikkeli oli luettavissa 24 tuntia to 10.9.2020 klo 18 asti, jonka jälkeen poistin sen näkyvistä.

Jutun tärkein viesti on yhä validi:

  • Yleiskielellä on ohjeet, joita noudatetaan viestinnän selkeyden ja yhteisten pelisääntöjen vuoksi. Yleiskieli on demokratian ja yhteisön kieli.
  • Puhekielellä ei ole sääntöjä, on vain piirteitä. Ei ole olemassa yhtä puhekieltä. Puhekieli erottaa, ei yhdistä. Mää sanon mää, joku sanoo  ja vielä joku sanoo mie.

Tuunasin vielä yhden kuvan.

Keskustelu jatkuu Twitterissä. Minuun saa yhteyden tilillä @jukkaAalho.

Kommentoi

*

  1. Olisi ollut mielenkiintoista lukea ajatuksistasi enemmän, kun törmäsin niiden olemassa olosta kertovaan linkkiin nyt 16.9.
    Tiivistelmän mukaan olen vahvasti samaa mieltä. Länsisuomalaisena olen huomannut, että pelkästään persoonapronominit mukauttamalla pääsee monta askelta lähemmäs itäsuomalaisia sekä kasvotusten että puhelimessa. Tilanteeseen väärä puhuttelu etäännyttää ja tuo helposti myös ylimielisen vaikutelman -tahattomasti. Jos vastapuolen koulutustasosta, puhetyylistä yms. ei ole tietoa, varmemmin tulee ymmärretyksi kohtuullisen mittaisilla, yleiskielisillä lauseilla.

Muita kirjoituksia